به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین بعد از فرازونشیب ورود هنر سینما به ایران توسط مظفرالدینشاه قاجار، در سال ۱۳۰۳ شمسی نخستین سالن سینما به معنای واقعی آن به نام «گراند سینما» به همت علی وکیلی در در خیابان لالهزار تهران در «گراند هتل» افتتاح شد.
به این ترتیب با افتتاح گراند سینما، آبرومندترین سینمای تهران از چشم متجددین عصر رضا شاه شروع به کار کرد. از سال ۱۳۱۳ نمایش فیلم های خبری خارجی در سینماهای تهران آغاز شد.
این فیلمها از سوی سفارت انگلیس در اختیار شخصی به نام ابوالقاسم طاهری که کارمند سفارت در ایران بود و در ضمن برای «بی.بی.سی» نیز کار میکرد، قرار میگرفت و او اخبار مخصوص کشور انگلیس را که به صورت فیلم در لندن تهیه میشد، ترجمه میکرد.
این فیلمها پس از بازبینی از سوی اداره هنرهای صنایع مستظرفه در سینماها پخش میشد. موضوعات آنها هم اغلب در خصوص اخبار دربار انگلیس، اختراعات، ملاقاتهای سیاسی در لندن، افتتاح مجالس در انگلیس و گاهی گزارشهایی از مستعمرات انگلیس بود.
علی وکیلی، مبتکر حوزه سینما در ایران در سال ۱۳۰۹ دست به ابتکار دیگری زد و نخستین مجله سینمای ایران را منتشر نمود. این مجله که «سینما و نمایشات» نام داشت، در قطع کوچک رقعی، با ۴۳ صفحه به قیمت سه ریال منتشر شد. علی وکیلی، صاحبامتیاز نشریه بود و سردبیری آن را فردی به نام اسحاق زنجانی بر عهده داشت.
۲۵۹
نظرات کاربران