۲۵ تیر ۱۴۰۴

باید «قدرتمند» باشیم/ اگر «دفاع» نکنیم «آسیب» خواهیم دید/ اگر یک «چهره‌ شناخته‌شده» از حملات رژیم صهیونیستی و ایالات متحده ابراز انزجار نکند، چگونه می‌توان او را یک «ایرانی» دانست؟

باید «قدرتمند» باشیم/ اگر «دفاع» نکنیم «آسیب» خواهیم دید/ اگر یک «چهره‌ شناخته‌شده» از حملات رژیم صهیونیستی و ایالات متحده ابراز انزجار نکند، چگونه می‌توان او را یک «ایرانی» دانست؟
بازدید 8
0

«رضا فیاضی» بازیگر سینما و تلویزیون در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس با انتقاد از عملکرد رسانه ملی در جریان «جنگ تحمیلی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران» اظهار داشت: رسانه‌ی ملی طی این سال‌ها عملکرد قابل قبولی نداشته است. با وجود این‌که همواره بر این باور بوده‌ام و این باور شعار همیشگی من بوده که صدا و سیما باید واقعاً «ملی» باشد و متعلق به مردم، باز هم می‌گویم که افتخار من این است که در تلویزیون کشور خودم سخن بگویم، نه در رسانه‌ای بیگانه یا غیرملی.

وی افزود: از دیدگاه من، هیچ تفاوتی میان پلتفرم‌های مختلف و تلویزیون وجود ندارد، اما معتقدم باید یکپارچگی وجود داشته باشد. یعنی رسانه‌ای مانند تلویزیون باید به‌گونه‌ای عمل کند که مثلاً یک فرد روستایی، که امکان استفاده از پلتفرم‌ها را ندارد نیز بتواند مخاطب آن باشد.

بازیگر مجموعه تلویزیونی «جزر و مد» و «خوشنام» با بیان این مطلب که به باور من، تلویزیون باید تمام نیروهای توانمند را جذب کند؛ نیروهایی که ایرانی‌اند، در همین کشور کار می‌کنند و دل در گرو ایران دارند؛ تصریح نمود: من خودم را انسانی ایرانی و دلبسته به ایران می‌دانم. با این‌که عرب‌زبان هستم و اهل اهواز، اما نسبت به سرزمینم تعصب دارم. از دوره‌ی حمله‌ی اعراب به ایران بیزارم ـهرچند این موضوع ربطی به مردم امروز کشورهای عربی ندارد که محترم‌اند اما زمانی که حتی تهاجم اخیر به سرزمین ایران رخ داد، قلب من نیز به‌عنوان یک ایرانی به درد آمد.
فیاضی همچنین در خصوص سکوت برخی سلبریتی ها در جریان جنگ دوازده روزه تصریح نمود: به اعتقاد من، هر فردی، در هر جایگاهی که قرار دارد، موظف است از وطنش دفاع کند و نسبت به اتفاقاتی که در کشورش رخ می‌دهد، حساس باشد. اگر غیر از این باشد، واقعاً نمی‌توان نام انسان بر او گذاشت.

وی تاکید کرد: اگر یک چهره‌ شناخته‌شده در قبال جنگ سکوت کند، از تجاوز، از حملات رژیم صهیونیستی و ایالات متحده ابراز انزجار نکند، چگونه می‌توان او را یک ایرانی دانست؟

وی افزود: من شخصاً جنگ را تقبیح می‌کنم. اما در عین حال، هرگز تأیید نکرده‌ام که در مسائل اجتماعی، سکوت کرد یا آن را توجیه کرد. من در مورد این مسائل همیشه با زبان هنر، با شعر سخن گفته‌ام و تمام این اشعار نیز در رسانه‌ها منتشر شده‌اند.

وی تاکید کرد: اکنون که در این کشور فعالیت هنری دارم، حق دارم مسائل فرهنگی کشورم را بازتاب دهم. چرا نباید روی آثار بزرگ فرهنگی خودمان مثل شاهنامه یا گلستان تمرکز کنیم؟ قطعاً در کنار زیبایی‌های این آثار، نیاز به پرداختن به موضوعات دیگر هم داریم.

فیاضی بیان کرد: نمی‌خواهم به شکل مستقیم وارد مسائل سیاسی شوم، اما حقیقت این است که ما در این کشور زندگی می‌کنیم و باید بتوانیم آزادانه سخن بگوییم. چرا نباید جنگ را تقبیح کنم؟ جنگ، در ذات خود، هیچ فضیلت و درستی ندارد؛ تنها چیزی که به همراه دارد، کشته شدن انسان‌های بی‌گناه است.

او ادامه داد: من معتقدم فرقی نمی‌کند که انسان‌ها دارای چه دین و مذهبی باشند؛ چه ایرانی باشند، چه یهودی، چه از هر قوم و آیینی. ما درباره «انسان» صحبت می‌کنیم. درباره انسان‌هایی که در این جهان زندگی می‌کنند و با مشکلات گوناگونی دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

این هنرمند پیشکسوت با اشاره به قطع ارتباط هنرمندان با رسانه ملی اظهار داشت: من زمانی رسانه ملی کشورم را واقعاً دوست خواهم داشت که بتوانم در آن صریح و بی‌پرده سخن بگویم، بنشینم و اعلام کنم که مشکلات کجاست. اکنون یکی از این مشکلات، عدم ارتباط مؤثر میان رسانه و هنرمند است. متأسفانه نوعی بدبینی نسبت به هنرمند در جامعه ایجاد شده که باید درباره‌اش به‌طور جدی گفت‌وگو شود.

بازیگر فیلم های سینمایی «معجزه پروین» و «کار کثیف» با بیان این مطلب که بی‌تفاوتی نسبت به رنج یک انسان، بی‌تفاوتی نسبت به انسانیت است؛ متذکر شد: چهره‌ها و هنرمندان باید در این‌باره سخن بگویند. قرار نیست فقط شعارهایی درباره دشمنی با اسرائیل بدهیم. باید هر نوع ظلم را، با هر شکلی، محکوم کنیم. ظلم فقط حمله‌ی نظامی نیست. ظلم می‌تواند به‌صورت نابود کردن زندگی انسان‌ها، از بین بردن زیرساخت‌ها، یا حتی هدر دادن منابع ملی ظهور پیدا کند.

وی افزود: وقتی ثروت و امکانات کشورمان به سادگی از بین می‌رود، جای شوخی نیست. این سرمایه‌ها می‌توانستند برای ساختن کشور، برای آبادانی و پیشرفت به‌کار گرفته شوند. قلب من به درد می‌آید وقتی می‌بینم که این همه ظرفیت از بین رفته است.

فیاضی تصریح کرد: من معتقدم که اگر دفاع نکنیم، آسیب خواهیم دید. باید قدرتمند باشیم، و در این تردیدی نیست. هر فرد یا کشوری که ضعیف باشد، نادیده گرفته می‌شود. این قانون جهان است. اما نباید فراموش کنیم که ما کشور ضعیفی نیستیم. رژیم اسرائیل در برابر ایران حتی در حد یک استان هم به‌حساب نمی‌آید. بله، آن‌ها از حمایت‌ها و تجهیزات برخوردار شده‌اند، وگرنه چطور می‌توانستند به مقابله با کشورهای مختلف بپردازند؟

«رضا فیاضی» در پایان این گفت و گو خاطرنشان کرد: نکته‌ی مهم این است که قدرت باید در خدمت منافع ملی باشد، نه در تقابل با آن. من از اینکه آسمان کشورم تا این حد برای نفوذ دشمنان باز باشد، عمیقاً رنج می‌برم. ما باید هم قوی باشیم و هم مسئولانه عمل کنیم. پاسخ‌گویی به تهدیدات نیاز به اتکای ملی دارد. منظورم از اتکای ملی، اعتماد به همه ایرانیان است؛ همه کسانی که دلشان برای ایران می‌تپد.

اشتراک گذاری

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع آموزش مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نه + هفت =