به گزارش سینماپرس، هشتصد و سی و هشتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور با موضوع بررسی برنامههای راهبردی و عملیاتی این شورا در شرایط جنگی، صبح امروز (سهشنبه، ۱۷ تیر) در محل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با ریاست سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیری قادر آشنا، دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور و مشاور وزیر و با حضور سایر اعضای شورا تشکیل شد.
قادر آشنا، با اشاره به شرایط بحرانی اخیر، تأکید کرد: ایران بار دیگر ناخواسته وارد جنگی تحمیلی با رژیم صهیونیستی شد. جنگی ترکیبی که با استفاده از روشها و ابزارهای متنوع نظامی، سیاسی، اطلاعاتی، سایبری (هوش مصنوعی)، شناختی (روانی)، رسانهای و اقتصادی و با همکاری آمریکا و غرب، کشور را هدف قرار داده است.
وی افزود: اگرچه جنگ بهطور رسمی متوقف شده، کشور در وضعیت «نه جنگ، نه صلح» به سر میبرد. فضایی خاکستری که بر زندگی مردم سنگینی میکند. در چنین شرایطی، شورای فرهنگ عمومی میتواند نقش کلیدی در حفظ آرامش، انسجام اجتماعی، افزایش تابآوری و هدایت افکار عمومی ایفا کند.
آشنا با اشاره به برنامه راهبردی و عملیاتی تدوینشده در دبیرخانه شورا خاطرنشان کرد: این برنامه با هدف مدیریت فرهنگی تبعات جنگ، بر پایه تجارب و منابع گوناگون طراحی شده و با توجه به ویژگیهای زیستبومی استانها و شهرستانها، قابلیت تکمیل و بهروزرسانی دارد.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اهداف این برنامه توضیح داد: تدوین و اجرای برنامههایی با رویکرد فرهنگی در بازه زمانی کوتاهمدت برای ارتقای تابآوری عمومی، هدف اصلی این طرح است. کاهش اضطراب عمومی و حفظ آرامش نسبی، تقویت همبستگی اجتماعی و هویت ملی، ارتقای سواد رسانهای برای مقابله با جنگ روانی و تبلیغاتی دشمن، افزایش امید و تقویت روحیه مقاومت، از جمله اهداف فرعی این برنامه به شمار میرود.
در ادامه، مشاور وزیر به تشریح ۱۲ راهبرد اصلی شورای فرهنگ عمومی کشور در زمینه مدیریت فرهنگی پرداخت و گفت: این راهبردها با هدف تقویت تابآوری اجتماعی تدوین شده و اجرای عملیاتی آن نیازمند ایجاد قرارگاه فرهنگی جنگ است. این قرارگاه بهعنوان یک زیرساخت اساسی، با مشارکت فعال دستگاهها و نهادهای فرهنگی میتواند آثار مثبت و گستردهای در جامعه بهجا بگذارد.
در بخش دیگری از جلسه، راهبردها و برنامههای مربوط به سرمایه اجتماعی با تأکید بر مؤلفه «اعتماد عمومی» بررسی شد.
نظرات کاربران