به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، باغ گیاهشناسی کاشان، به عنوان یکی از باغهای اقماری باغ گیاهشناسی ملی ایران، واقع در منطقهای با اقلیم کویری و در شهر تاریخی کاشان، به دلیل تنوع زیستی منحصربهفرد، گونههای گیاهی نادر و نقش آن در حفاظت از اکوسیستم منطقه، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
این باغ که در سالهای اخیر بهعنوان یکی از مراکز تحقیقاتی و آموزشی در حوزه گیاهشناسی شناخته میشود، میزبان صدها گونه گیاهی بومی و غیربومی است که برخی از آنها در معرض خطر انقراض هستند.
بیتردید، ثبت باغ گیاهشناسی کاشان بهعنوان میراث طبیعی ملی، گامی مهم در راستای حفاظت از تنوع زیستی و ترویج گردشگری پایدار در منطقه است. این باغ، نهتنها به عنوان یک سرمایه طبیعی ارزشمند، بلکه بهعنوان یک جاذبه گردشگری علمی و فرهنگی، میتواند نقش مهمی در جذب گردشگران داخلی و خارجی ایفا کند.
باغ گیاهشناسی کاشان با مساحت 25 هکتار در سال 1372 در محل ایستگاه تحقیقات مناطق خشک و بیابانی کاشان، احداث شد و با هدف حفاظت از گونههای گیاهی، پژوهشهای علمی و آموزش عمومی در حوزه منابع طبیعی، فعالیت خود را آغاز کرد.
بخشهای مختلف این مجموعه شامل؛ رویشگاههای موضوعی (کلکسیون گیاهان شندوست، کلکسیون گیاهان دارویی، قطعه باغ گیاهان صخرهای، باغ درختان مثمر، قطعه گیاهان شورپسند، قطعه گیاهان آموزشی، قطعه گیاهان آبزی، قطعه گیاهان گچدوست …) همچنین، گلخانههای تخصصی و مرکز تحقیقات گیاهشناسی میباشد که هرساله میزبان پژوهشگران، دانشجویان و علاقهمندان به منابع طبیعی است.
ثبت این باغ بهعنوان میراث طبیعی ملی، گام بلندی برای حفاظت از آن در برابر عوامل مخرب خواهد بود و بالطبع وظیفه مسئولان این باغ و مؤسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور را برای فراهم آوردن شرایط مطلوبتر اجرای برنامههای توسعهای، تحقیقی و ترویجی بیشتر خواهد کرد. این اقدام میتواند به معرفی بیشتر ظرفیتهای طبیعی کاشان و تقویت جایگاه این شهر در حوزه گردشگری طبیعی یاری رسانده و آن را بیش از پیش، آماده استقبال از بازدیدکنندگان و پژوهشگرانی کند که به دنبال کشف زیباییها و شگفتیهای منابع طبیعی هستند
انتهای پیام/
نظرات کاربران